Τα αποτελέσματα ωθούν τις ευρωαγορές

Άλμα 2,5% για Μαδρίτη, Μιλάνο. Ισχυρά κέρδη σε CAC και DAX. Ώθηση στον τεχνολογικό κλάδο λόγω Apple. Στο επίκεντρο και οι τράπεζες μετά τα αποτελέσματα από BBVA, Credit Suisse. Η προσοχή στη Fed.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, με στήριξη κυρίως από την αισιόδοξη εικόνα που δίνουν τα εταιρικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,25% στις 6.672 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,6% στις 3.219 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FΤSE 100 σημειώνει άνοδο 0,21% στις 5.721 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει κέρδη 2,45% στις 7.171 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 1,38% στις 5.211 μονάδες, ενώ και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 2,56% στις 14.556 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο τεχνολογικός κλάδος ηγείται της ανόδου μετά και τον εντυπωσιακό διπλασιασμό των κερδών που ανακοίνωσε για το τρίμηνο η Apple. Επίσης, κέρδη 3,6% καταγράφει κι η μετοχή της Ericsson μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση. Η Alcatel Lucent ενισχύεται κατά 5,7% και η Nokia κατά 1,1%.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν και οι τραπεζικές μετοχές. Η μετοχή της ισπανικής BBVA ενισχύεται κατά 2,8% καθώς τα αποτελέσματά της αποτέλεσαν θετική έκπληξη για τις αγορές. Η γαλλική Societe Generale καταγράφει κέρδη 4,8% και η Commerzbank 4,2%.

Τώρα η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις κινήσεις των δύο μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, μιλά στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και δίνει ενδείξεις για τις προθέσεις της ευρωτράπεζας. Σήμερα ανακοινώνονται και οι αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v